Overlijden van Geliefden

Overlijden van

geliefden...

Overlijden van geliefden

Het moment is daar, je ouders of je partner die er altijd voor je zijn geweest, zijn overleden. Niet alleen is dit een verdrietige gebeurtenis, er komt ook vaak veel bij kijken. Het ouderlijk huis moet bijvoorbeeld verkocht worden. Vaak levert dit veel kopzorgen op.

Alle herinneringen komen naar boven en daarnaast kan het lastig zijn om samen met je familieleden de inboedel te verdelen en dierbare spullen weg te doen. Ook staat de afstand vaak in de weg. Zo zijn de meeste gezinsleden uitgevlogen en wonen zij vaak niet meer in de woonplaats van het ouderlijk huis.

Hoe ik je hierbij kan ontlasten? Ik zal de inboedel in kaart brengen, waardoor het verdelen van de spullen makkelijker zal gaan. Daarnaast kan ik helpen met het vinden van taxateurs die de waarde van kunst en antiek kunnen bepalen. Of eventueel lokale goede doelen, die de spullen van je ouders goed kunnen gebruiken. Ook kan ik je vertegenwoordiger zijn bij de verhuizer, makelaar en taxateur.

Tip! Zorg dat je met je familieleden op een lijn blijft zitten. Laat emoties komen en gaan en geef ze de ruimte.

Persoonlijke ervaring

“Een aantal jaar geleden overleden de moeder en schoonmoeder van een oud-collega van mij binnen een paar maanden van elkaar. Het verlies was zeer emotioneel en kostte veel verdriet en energie. De periode daarna werd nog heftiger, omdat de huizen leeggehaald en de spullen verdeeld moesten worden. De korte tijd waarin beslissingen moesten worden genomen was erg zwaar en het op en neer reizen maakte het nog moeilijker.”

“Mijn oud-collega heeft weleens gezegd dat haar huis een pakhuis was geworden. Stukje bij beetje heeft ze spullen weggegeven, maar ze zat vooral in haar maag met het damasten tafellinnen. Ze kon er maar geen goede bestemming voor vinden. Indirect was dit voor mij de aanleiding om mij als professional organizer te gaan profileren. Ik kan de helpende hand bieden en wat van de zorgen weghalen.

– Suzanne